zaterdag 12 februari 2011

Waar

Als het woensdag was gebeurd had ik kunnen zeggen: op een Amsterdamse gracht met een fotograaf die me portretteerde voor mijn nieuwe boek en mijn nieuwe uitgever. Of: op de rommelzolder van een vriend waar ik samen met twee anderen was beland na een copieuze lunch en op dat moment oude foto's en plakboeken doornam.
Als het donderdag was gebeurd had ik kunnen zeggen: in een restaurant waar krokodil op de kaart stond en waar ik zonet had vernomen wie de BNG Literatuur Prijs had gewonnen.
En als het maandag was gebeurd had ik kunnen zeggen: op de bank met migraine, net als tijdens nine-eleven, alleen las ik nu een boek. Tenzij het 's avonds was gebeurd, dan had ik kunnen zeggen: op de boot van een schrijfster, die vierde dat haar eerste kinderboek was gepubliceerd.

Maar aangezien het vrijdag gebeurde, vrijdagmiddag om een uur of vijf, moet ik de vraag 'Waar was je op het moment dat Mubarak aftrad' beantwoorden met: in de Hema, waar ik, in joggingbroek, bh-loos en met haastig opgebrachte make-up, heen was gehold om een zak chips te kopen.
Gewoon paprikachips. Verder niks.